Notebooky Asus s Intel WiDi

11. 10. 2010. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: )
Asus představil notebooky K52F/X52F s bezdrátovou technologií Intel Wireless Display, která umožňuje sledovat fotografie, videa nebo jiný multimediální obsah na televizoru. Modely K52F/X52F o velikosti 15,6 palců disponují procesory Intel Core i3 a i5, až 4GB paměti a úložištěm o kapacitě až 500 GB.

Zásluhou technologie Intel Wireless Display (WiDi) se lze nadobro zbavit kabelů při propojování počítače a televizoru nebo projektoru. Prostřednictvím Intel WiDi mohou uživatelé přistupovat k multimediálnímu obsahu na svých počítačích či na internetu a zobrazovat jej na velké obrazovce televizoru. Tato funkce v reálném čase odesílá komprimované video i audio přímo na TV adaptér prostřednictvím technologie Intel My WiFi.

K přednostem těchto notebooků patří IceCool design s chytrým rozložením větrání, které udržuje prostor pro opěru dlaní stále chladný. Notebooky K52F/X52F v červené nebo hnědé barvě šasi nabídnou také širokoúhlý displej s LED podsvícením o velikosti úhlopříčky 15,6 palců s HD rozlišením 1366 x 768 bodů. O produkci kvalitního obrazu se stará integrovaná grafická karta Intel GMA HD. Pro ukládání, přepis a čtení dat z médií je k dispozici kombinovaná Super-Multi optická mechanika, která zvládne DVD+-RW a CD média.

Cena přenosných počítačů Asus K52F/X52F začíná na 14 490 Kč s DPH včetně operačního systému Windows 7 Home Premium.