AOC uvádí deset monitorů řady 41

27. 7. 2010. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: )
V srpnu dá do prodeje AOC deset nových LCD monitorů (s úhlopříčkami od 47 cm/18,5" do 58,5 cm/23"), které jsou určeny pro kanceláře a domácnosti. Několik modelů se navíc může pochlubit vyspělejšími funkcemi vyžadovanými k profesionálnímu nasazení.
LCD monitor AOC 2241Pa.

Nejnovější technologie LED byly použity ve čtyřech modelech. A co je nejdůležitější: dva z monitorů lze průhlednými skleněnými panely účinně chránit před prachem nebo poškozením.

Modely řady 41 v černém provedení se představují v účelném nadčasovém designu, a proto bezproblémově splynou s nejrůznějším prostředím. Díky bezpočtu multifunkčních vlastností je lze využívat v kanceláři, při hraní nebo v multimediálních aplikacích. S dobou odezvy pouhých pěti milisekund se i rychle se pohybující objekty a akční hry zobrazují bez zkreslení. Optimální kvalita obrazu v živých barvách je mimo jiné zajištěna vysokými úrovněmi jasu a kontrastu. Umístění konektoru USB 2.0 na horní straně monitoru je zvlášť příjemné – například webkameru lze připojit rychle a bez nutnosti rozvíjení dlouhého kabelu. Nastavení parametrů obrazu lze rychle a pohodlně upravit v dobře strukturovaných nabídkách na obrazovce.

U čtyř z deseti modelů byla použita pokroková a mimořádně úsporná technologie LED podsvícení, která zaručuje bohatě kontrastní obraz a hluboké odstíny černé. Přispívá i k prostorově úspornému uspořádání.

Monitory ve veřejných prostorách nebo kancelářích jsou zvlášť náchylné ke znečištění a poškození. Dva modely s úhlopříčkou 54,7 cm (21,5") 2241Sg a 2241Vg nabízejí účinnou ochranu, protože je lze osadit ochranným skleněným panelem (dostupným jako volitelný doplněk).