VMware s vSphere 4.1

15. 7. 2010. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: )
Společnost VMware představila VMware vSphere 4.1, nejnovější verzi virtualizační platformy VMware, a rozšířené portfolio řešení pro řízení virtualizace.

Skupina produktů VMware vSphere 4.1 a VMware vCenter představuje řešení pro zákazníky a poskytovatele služeb, kteří vytvářejí privátní i veřejná prostředí s technologií cloud. Tyto technologie přilákaly rozsáhlý systém partnerů, mezi něž patří lídři v daném odvětví, kteří tyto základy podporují a dále rozšiřují.

VMware vSphere 4.1 zlepšuje základy pro cloud computing

Díky novému průlomovému řízení paměti a rozšířeným funkcím pro sdílení zdrojů zaručuje VMware vSphere 4.1 rychlejší přechod datacenter a poskytovatelů služeb na prostředí cloud computingu a stanovuje tak standardy klíčových zásad technologie cloud computing:

• Dvakrát větší fondy zdrojů s třikrát větším výkonem řízení. VMware vSphere 4.1, nejvýkonnější virtualizační platforma na trhu, poskytuje drastické zvýšení škálovatelnosti a umožňuje zákazníkům spojit dvojnásobný počet výpočetních zdrojů do jednoho společného fondu. VMware vCenter Server může nyní spravovat až 10 000 současně provozovaných virtuálních zdrojů – třikrát více než předtím.

• Až o 25 % lepší výkon a nižší náklady na aplikaci. Zapojením nové technologie pro komprimaci paměti zachovává VMware vSphere 4.1 výkonnost systémů při velké zátěži, což vede k výkonnosti, která je o 25 % vyšší než dříve. Komprimace paměti rovněž vede k dalšímu zvýšení konsolidačních poměrů ve VMware vSphere. I když se již dnes jedná o nejvyšší úrovně konsolidace na trhu, toto navýšení snižuje zákazníkům náklady na aplikaci, které jsou kritickým ukazatelem hodnoty poskytované virtualizací.

• Vyšší pružnost díky pětkrát rychlejší migraci virtuálních strojů. Díky vyšší rychlosti a škálovatelnosti zajišťuje VMware vMotion™ špičkovou reakci a dostupnost platformy, což umožňuje až pětkrát rychlejší migraci virtuálních strojů a až osm současných událostí vMotion na pár serverů.

• Nové ovládání vstupů a výstupů sítě a skladování zaručuje vysokou kvalitu služeb. VMware vSphere 4.1 přináší nové ovládací prvky, které umožňují lepší sladění vstupních a výstupních zdrojů sítě a skladování s podnikovými prioritami. Ovládací prvky vstupů a výstupů sítě a skladování VMware vSphere poskytují kontrolu nad tím, jak aplikace přistupují ke sdíleným zdrojům skladování a sítě. Správci mohou nastavovat priority služeb pro jednotlivé virtuální stroje a VMware vSphere 4.1 automaticky odpovídajícím způsobem řídí alokaci zdrojů.

• Vyšší výkon díky otevřené integraci s prostředími pro skladování. VMware vSphere 4.1 již nyní podporuje více operačních systémů, zařízení, aplikací a poskytovatelů služeb než jakékoliv jiné řešení pro virtualizaci. Přidáním nových rozhraní VMware vStorage APIs for Array Integration (VAAI) umožňuje VMware vSphere 4.1 užší integraci s řešeními od partnerů společnosti VMware v oblasti skladování, díky čemuž dochází ke zvýšení efektivity a výkonnosti platformy v prostředí technologie cloud.