Pro rychlejší vývoj aplikací v Oraclu

25. 6. 2010. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Nová verze nástroje Oracle Application Express urychluje a zjednodušuje vývoj Web 2.0 aplikací. Software se jako bezplatná součást dodává se všemi edicemi a verzemi Oracle Database 11g.
Oracle Application Express 4.0.

Mezi klíčové novinky patří nové dynamické akce, které umožňují vývojářům deklarativně začlenit dynamické procesy na straně klienta. Mohou tak poskytnout robustní uživatelskou zkušenost webu 2.0, aniž by se museli učit JavaScript a AJAX. Moduly plug-in rozšiřují vývojové prostředí a umožňují vývojářům zahrnout i vlastní komponenty.

Webové služby typu RESTful usnadňují integraci s webovými službami typu RESTful, které je možné realizovat přes deklarativní rozhraní. Websheets poskytují rychlý a jednoduchý způsob, jak propojit a sdílet obsah a data na webu. A vylepšená témata poskytují modernizované uživatelské rozhraní, které vyhovuje standardům XHTML a CSS. Pomocí samotného webového prohlížeče umožňuje Oracle Application Express vývojářům rychle vytvářet a nasazovat profesionální aplikace pro Oracle Database, které jsou rychlé a zároveň bezpečné.