Systém HP Deskjet snižuje náklady

17. 6. 2010. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Společnost HP oznámila uvedení nového tiskového systému Deskjet, který zákazníkům nabídne vysoce kvalitní, spolehlivý tisk při nízkých cenách tiskárny i kazety a s nižším dopadem na životní prostředí.
Deskjet 2050 All-in-one.

Tento nový systém zahrnuje přepracovaný design standardních i velkokapacitních inkoustových kazet kompatibilních s tiskárnami Deskjet. Výsledkem jsou textové dokumenty v kvalitě laserového tisku a obrázky živých barev za cenu vyhovující zákazníkům kladoucím důraz na náklady.

Multifunkční tiskárna HP All-in-One Deskjet 2050

Multifunkční All-in-One Deskjet 2050 společnosti HP je stylová tiskárna nabízející spolehlivé výsledky. Zákazníci mohou skenovat, tisknout a kopírovat – využívat všechny funkce potřebné pro každodenní potřeby v oblasti tisku – a to za dostupnou cenu. Díky novému software pro rychlou instalaci se tato tiskárna snadno nastavuje a zároveň se snížily i nároky na diskový prostor.

Multifunkční tiskárna HP All-in-One Deskjet 2050 je první z nové řady tiskáren Deskjet, která používá inkoustové kazety HP 301. Zařízení této řady mají nízkou spotřebu energie, čímž se snižuje také negativní dopad na životní prostředí. Jsou vybavena přepracovanou tiskovou hlavou a zásobníkem papíru speciálně navrženým pro tento nový tiskový systém.

Tato nová řada Deskjet se bude dodávat se standardními kazetami s černým a trojbarevným inkoustem HP 301.

Standardní a velkokapacitní inkoustové kazety HP 301

Standardní a velkokapacitní inkoustové kazety HP 301 byly navrženy tak, aby nabízely výjimečnou kvalitu tisku na obyčejný papír pomocí barevných inkoustů na bázi organických barviv a černého inkoustu na bázi pigmentu.

Řada HP 301 zahrnuje standardní a velkokapacitní kazety, obě k dispozici v provedení s černým inkoustem a s trojbarevným inkoustem. Standardní kazety HP 301 zajišťují vysoce kvalitní, přesný a spolehlivý tisk, který je typický pro originální spotřební materiály HP. Pro zákazníky, kteří více tisknou, je k dispozici velkokapacitní kazeta s černým inkoustem HP 301XL, umožňující oproti standardní kazetě až dvouapůlnásobný objem tisku, a trojbarevná kazeta HP 301XL, která umožňuje v porovnání se standardní kazetou až dvojnásobný objem tisku. Standardní i velkokapacitní kazety nabízejí tisk většího počtu stránek za nižší cenu než starší kazety Deskjet.

Příznivější pro životní prostředí

Multifunkční tiskárna HP All-in-One Deskjet 2050 společnosti HP a inkoustové kazety HP 301 Deskjet byly navrženy s ohledem na životní prostředí.

Tato tiskárna spotřebovává ve srovnání se svou předchůdkyní v aktivním režimu pouze polovinu energie a je držitelem osvědčení Energy Star. Dodává se v opakovaně použitelném obalu, který zákazníci mohou po vybalení tiskárny použít jako nákupní tašku. Díky tomuto obalu lze tiskárnu zároveň snadněji vyjmout z přepravní krabice. Tento obal se z 99 % skládá z recyklovatelných nebo opakovaně použitelných materiálů.

Inkoustové kazety HP 301 jsou ze 70 % vyrobeny z recyklovaného plastu použitého z recyklovaných komponent inkoustových kazet HP a z dalšího recyklovatelného materiálu, jako jsou nápojové láhve, a tvoří tak součást unikátního recyklačního procesu HP „v uzavřené smyčce“.

Použité kazety lze rovněž snadno recyklovat prostřednictvím programu HP Partners, služby bezplatného zpětného odběru spotřebních materiálů, který nabízí snadné a pohodlné recyklování původních spotřebních materiálů HP a zároveň zajišťuje, aby žádné použité kazety nekončily na skládkách.

Kromě toho se obal inkoustové kazety HP 301 ze 100 % skládá z recyklovatelných nebo opakovaně použitelných materiálů. Výhody inkoustových kazet pro životní prostředí jsou uvedeny na etiketě HP Eco Highlights na obalu výrobku, která informuje spotřebitele při nákupu.

V zájmu zajištění optimálních výsledků pomocí nového systému společnost HP doporučuje papíry HP Bright White Inkjet, HP All-in-One Printing Paper a HP Printing Paper, jež jsou všechny vybaveny technologií ColorLok. Pro běžný tisk fotografií se doporučuje papír HP Everyday Photo a pro dosažení ihned schnoucích fotografií profesionální kvality, odolných vůči vodě a rozmazání, se doporučuje papír HP Advanced Photo.

Cena a dostupnost

Multifunkční tiskárna HP All-in-One Deskjet 2050 a standardní i velkokapacitní inkoustové kazety HP 301 budou k dispozici v kamenných i online prodejnách, katalozích a na webu HP.com od 1. června 2010. Koncové ceny doporučené společností HP jsou uvedeny níže:

  • HP All-in-One Deskjet 2050 (CH350B) – 1 490 Kč
  • Kazeta s černým inkoustem HP 301 Black (CH561EE) – 349 Kč. Tisk až 190 stran.
  • Kazeta s trojbarevným inkoustem HP 301 Tri-colour (CH562EE) – 399 Kč. Tisk až 165 stran.
  • Kazeta s černým inkoustem HP 301XL Black (CH563EE) – 649 Kč. Tisk až 480 stran.
  • Kazeta s trojbarevným inkoustem HP 301XL Tri-colour (CH564EE) – 649 Kč. Tisk až 330 stran.