Výrazné zrychlení zálohování

15. 6. 2010. (redaktor: Martin Bartolšic, zdroj: )
Nástroj NetWorker s novým softwarem Data Domain DD Boost společnosti EMC zlepšuje zálohování, zajišťuje replikaci s řízeným klonováním a zjednodušuje správu.

Společnost EMC Corporation, představila nové funkce softwaru EMC NetWorker pro zálohování a obnovení, které výrazně urychlí zálohování a správu díky inovativní integraci se softwarem DD Boost, který je určen pro deduplikační úložné systémy EMC Data Domain. Nástroj EMC NetWorker je v současné době jedinou softwarovou aplikací pro zálohování, jež zajišťuje hladkou integraci se dvěma předními deduplikačními řešeními – systémy EMC Data Domain a s platformou EMC Avamar.

Těsná integrace podnikových deduplikačních úložišť a zálohovacího softwaru tvoří základ pro nový účinný návrh zálohování, který na minimum omezí potřebu pásek a podpoří virtuální datacentra. Přístup společnosti EMC umožňuje IT oddělením lépe řídit postupy zálohování, plně využít výhod systémů pro ochranu dat na discích a uplatňovat efektivní síťovou replikaci, která minimalizuje závislost na pomalejších metodách zálohování založených na páskách. Na rozdíl od jiných dodavatelů zálohovacích řešení, kteří obvykle nenabízejí deduplikační úložné systémy ani integrovanou metodu jejich správy, využívá EMC svého širokého portfolia produktů a poskytuje oba prvky.

Výsledkem integrace nástroje NetWorker s novým softwarem DD Boost bude optimalizované rozhraní s úložnými systémy Data Domain, které přinese významné výhody ve výkonu a použitelnosti.

  • Části procesu deduplikace se přenášejí do uzlů zálohovacího úložiště v nástroji NetWorker, což výrazně zvyšuje rychlost zálohování, omezuje provoz v síti a zajišťuje efektivnější využití prostředků.
  • Replikace s řízeným klonováním (Cloning Controlled Replication) zajišťuje správu softwaru DD Replicator a poskytuje úplný přehled o všech zálohách v primárním i sekundárním umístění, včetně podpory různých zásad uchovávání záznamů pro jednotlivá umístění.
  • Instalaci systémů Data Domain zjednodušuje nové rozpoznávání zařízení a konfigurace založené na průvodcích.
  • Inovativní sestavy monitorování a sběru dat v systémech Data Domain zjednodušují správu a zvyšují přehled o systému během celého zálohování.

Integrace softwaru NetWorker se systémy Data Domain bude dostupná na základě licence v druhé polovině roku 2010.