Firmy Citrix a McAfee uzavřely strategické partnerství

18. 5. 2010. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Společnosti McAfee a Citrix Systems oznámily strategické partnerství a dohodu o spolupráci, která by zákazníkům především z kategorie velkých firem a organizací měla umožnit jednodušší zabezpečení virtualizovaných desktopů.

Virtualizované desktopy bude možné v důsledku spolupráce firem Citrix a McAfee také snadněji nasazovat a škálovat. Zákazníci používající řešení Citrix XenDesktop budou moci pomocí platformy McAfee® ePolicy Orchestrator rozšířit správu zabezpečení desktopů i na virtualizovaná prostředí.

Kombinovaná nabídka obou firem poskytne pro všechny virtualizované desktopy možnost nasadit politiky granulárního zabezpečení koncových bodů. Společná nabídka rovněž představuje odpověď na požadavky škálovatelnosti, výkonu a dalších komplexních problémů, které s sebou přináší virtualizace. Společnosti Citrix a McAfee budou spolupracovat na vývoji bezpečnostního řešení pro virtualizované desktopy založené na technologii VDI.

Toto řešení bude centralizovat veškeré antivirové kontroly a aktualizace souborů definic malwaru tak, aby se tyto procesy náročné na výkon nemusely provádět odděleně na každém virtuálním stroji. První řešení vyplývající ze spolupráce společností Citrix a McAfee by měla být uvedena ve druhé polovině roku 2010. Budou navržena pro bezpečné nasazení desktopů XenDesktop na všech v současnosti nejpoužívanějších hypervisorech (Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V a VMware ESX).