Pátý společný terminál DHL a PPL v Hradci Králové

18. 5. 2010. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Hradec Králové se stal dalším městem nové terminálové sítě společností DHL a PPL. Jde již o pátý společný terminál těchto logistických společností na území České republiky.

DHL i PPL si od tohoto kroku slibují zvýšení kapacity, modernizaci současného zařízení, ale hlavně zrychlení a zkvalitnění služeb.

Nový terminál v Hradci Králové je reakcí na stále rostoucí objem přepravy zásilek při optimálním navyšování kvality služeb zákazníkům. Hradecký terminál je dalším krokem společné politiky DHL a PPL, jejímž cílem je vybudovat silnou společnou síť terminálů, které se stanou pilířem moderního distribučního systému. V předešlých letech byly úspěšně zprovozněny tyto moderní terminály v Českých Budějovicích, Teplicích, Plzni a Olomouci.

„Hradecký terminál je přímo šitý na míru provozním procesům DHL i PPL, díky čemuž se zkracuje délka procesu a zákazník jednak obdrží zásilku dříve, ale také ji může později odevzdat do systému,“ říká Pavel Šmejkal, provozní ředitel DHL Express v České republice a dodává: „Terminál se navíc nachází v průniku dopravního napojení směr Pardubice a nového přivaděče na dálnici D11 a samozřejmě s velmi dobrým spojením na Hradec Králové.“

V rámci firemní strategie Gogreen s cílem snižovat emise CO2 byl v novém terminálu v Hradci Králové naistalován moderní systém řízení osvětlení, který na základě vyhodnocení sensoru zavěšených v hale řídí příkon do jednotlivých svítidel tak, aby bylo zajištěno osvětlení dle stanovených standardů.

Pavel Horák, generální ředitel společnosti PPL CZ doplňuje: „Můžeme tak lépe reagovat na sezónní špičky a zejména v období Vánoc nabídnout kvalitnější servis zákazníkům. Každá uspořená minuta je pro nás důležitá. Královehradecký region je po Praze a Moravě navíc obchodně nejúspěšnější. “

Výběr vhodné lokality pro nový terminál probíhá na základě důkladné studie, kde je zohledněna strategie rozvoje společností, poptávka a potenciál regionů, dopravní infrastruktura, návaznost na existující síť terminálů a také profitabilita. Terminál v Hradci Králové se rozkládá na ploše 30 000 m2 a disponuje kapacitou 6200 balíků / hodinu. Terminálem ročně projdou téměř 2,9 miliony balíků PPL a bezmála 208 tisíc kusů zásilek dalších přepravních systémů DHL. Ve dvou směnách je přímo na hradeckém terminálu zaměstnáno přes 110 lidí. Investice do budovy se pohybují kolem 198 milionů korun.