Toshiba rozšiřuje notebookovou řadu Satellite Pro

12. 5. 2010. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Toshiba uvedla čtyři modely v řadě Satellite Pro. Notebooky nabízejí vše podstatné pro snadné zvládnutí současných náročných obchodních aplikací v malých firmách. Přinášejí i řadu multimediálních funkcí, jež podporují práci profesionálů.
Toshiba Satellite Pro L670.

Nové modely řady Satellite Pro prosazují strategii společnosti Toshiba nabízet zařízení vhodná pro konkrétní druh práce s výběrem podle rozpočtu a použití – od ultra přenosných zařízení až po plnohodnotnou náhradu stolních počítačů. Nové notebooky budou v Evropě, na Středním východě a v Africe k dostání během druhého čtvrtletí 2010.

Oproti ekvivalentním modelům ze spotřebitelsky orientované řady Satellite jsou notebooky Satellite Pro C650/C650D, L630, L650 a L670 upraveny a vybaveny některými přídavnými funkcemi, které jsou vhodné pro firemní potřeby – například Gigabit Ethernet , pro vysokorychlostní připojení v síti LAN a předinstalovaný operační systém Windows 7 Professional. Některé verze modelů Satellite Pro L650 a Satellite Pro L670 budou později dostupné rovněž s nelesklými displeji pro nejvyšší kvalitu zobrazení bez ohledu na okolní světelné podmínky.

Pro naplnění trendu použití pracovních notebooků i pro zábavu během odpočinku přináší nové modely řady Satellite Pro volitelnou přepisovací Blu-ray mechaniku1 (přehrávání, zápis a přepisování digitálního obsahu o objemu až 50 GB na dvouvrstvé disky), technologii pro zpracování zvuku Dolby Advanced Audio1, HDMI výstup1 pro připojení k televizoru a ovladač multimedií Toshiba Media Controller pro snadné streamování obsahu.

Všechny modely Satellite Pro přináší klasický, nadčasový černý design, jenž navazuje na již tradiční společný styl provedení notebooků této řady. Texturovaný povrch poskytuje vyšší robustnost a není tolik náchylný na znečištění otisky prstů.

Satellite Pro L630 – ultra přenosný bez kompromisů

Nový ultra přenosný notebook Satellite Pro L630 s úhlopříčkou displeje 13,3" (33,8 cm) je navržen pro uživatele, kteří cestují a současně potřebují vysoký výpočetní výkon. Přestože je velmi štíhlý a lehký, nepodléhá žádným kompromisům s ohledem na výkon a použitelnost. Notebook s 13,3palcovým displejem nabízí plochou klávesnici s tlačítky plné velikosti a – stejně jako větší modely – Touch Pad s ovládáním pomocí gest (Gesture Control). Ochranný 3D senzor chrání data uložená na harddisku v případě pádu nebo nárazů, které mohou při práci na cestách nastat, a brání nechtěnému otevření optické mechaniky během přenášení.

Satellite Pro L650 – zvládá každodenní nároky na výkon

Model Satellite Pro L650 se zaměřuje na každodenní nároky profesionálů, kteří potřebují stále více pracovat s multimedii, a vyznačuje se HD displejem s úhlopříčkou 15,6" (39,6 cm) a LED podsvícením. Jedná se o notebook s všestrannými schopnostmi, jež uživatelům pomohou snadno zvládat nároky dnešních obchodních aplikací jak v kanceláři, tak i na cestách.

Satellite Pro L670 – ideální náhrada stolního počítače

Model Satellite Pro L670 má displej s úhlopříčkou 17,3" (43,9 cm) a je navržen jako plná náhrada stolního počítače pro uživatele a živnostníky ze segmentu SOHO (malé a domácí firmy). Větší displej poskytuje vyšší produktivitu, a to stále za rozumnou cenu.

Satellite Pro C650/C650D – vše potřebné při napjatém rozpočtu

Model Satellite Pro C650 s úhlopříčkou displeje 15,6" (39,6 cm) poskytuje vše potřebné pro každodenní práci a je tak ideálním notebookem pro živnostníky nebo jiné profesionální uživatele, kteří se potýkají s napjatým rozpočtem. Satellite Pro C650 je osazen procesorem Intel, zatímco verze C650D používá procesor AMD.