GTS Central Europe rozšiřuje datová centra

23. 3. 2010. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
GTS Central Europe (GTS CE), přední telekomunikační operátor v regionu střední a východní Evropy, oznámil plány na další rozšiřování infrastruktury svých datových center. Navazuje tak na úspěch v této oblasti, kterého dosáhl v loňském roce.

Datová centra GTS CE jsou umístěná v největších městech regionu, kde skupina působí – v České republice, Slovensku, Maďarsku, Polsku a Rumunsku. Na celkové ploše přes 6 000 m2 nabízí kapacitu pro více než 10 000 serverů.

V lednu 2010 dokončila skupina GTS CE rozšíření svého datového centra v Piasecznu nedaleko polské Varšavy. Prostor v tomto nejmodernějším zařízení se tak zdvojnásobil a je tak jedním z největších v regionu střední a východní Evropy. Mezi další v poslední době dokončené lokality patří datové centrum v Brně otevřené v říjnu loňského roku a nedávné rozšíření datového centra v Rumunsku.

V roce 2010 hodlá skupina GTS CE pokračovat v rozšiřování svých datových center. V první polovině roku 2010 by mělo být dokončené rozšíření datového centra v polském Piasecznu o dalších 500 metrů čtverečních a v létě by mělo být otevřené nové datové centrum v Praze s plochou 700 m2.

Skupina má v současné době v regionu střední a východní Evropy devět datových center. Ta nabízí na ploše přes 6 000 m2 kapacitu pro více než 10 000 serverů. Díky tomu je skupina GTS CE jedním z největších poskytovatelů datových center v regionu střední a východní Evropy.

Datová centra skupiny GTS CE využívají nejnovější technologie včetně nouzového napájení (UPS, dieselové agregáty), klimatizace s neustálým sledováním hodnot jako je teplota a vlhkost, systémů požární ochrany a bezpečnostních systémů kontroly vstupu. Většina datových center GTS CE dosahuje hodnocení podle třídy Tier 3/4.

Všechna datová centra GTS Novera umožňují firmám provozovat svou serverovou infrastrukturu přímo a zálohovaně na páteřní síti internetu. Optická plně zálohovaná síť nabízí mezi hlavními uzly rychlost 10 Gbit/s. Mezinárodní konektivitu o rychlosti 2×10 Gbit/s a 2×2,5 Gbit/s z­ajišťují dva nezávislí poskytovatelé na datových linkách GTS CE ve dvou lokalitách – ve Frankfurtu a Vídni.

Produktové portfolio datových center zahrnuje: hosting serverů (řízený a neřízený), podporu při umístění (potřebné místo, serverové skříně, celkové prostředí), zabezpečení a storage (firewally, IDS, storage), řešení pro bezproblémový běh operací a aplikací jako je správa databází, e-mailu/Microsoft exchange, storage a zálohování dat.