Portfolio produktů HP se rozšiřuje

10. 2. 2010. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Společnost HP uvedla na trh nové servery, úložná zařízení, software a síťové produkty, které přinášejí další zvýšení úrovně výkonnosti a efektivity firemní IT infrastruktury.

Společnost HP uvedla na trh nové servery, úložná řešení, software a síťové produkty, které přinášejí novou úroveň výkonnosti a efektivity infrastruktury. Umožní zákazníkům také rychleji inovovat technologická prostředí.

Mezi nové produkty patří blade server HP ProLiant G6 spolu s „holou“ serverovou technologií, datovým úložištěm, softwarem a síťovými zařízeními optimalizovanými pro web 2.0, cloud a vysoce výkonné výpočetní aplikace (HPC). Novinky rozšiřují portfolio HP Extreme Scale-Out (ExSO), jehož cílem je snížit celkové náklady zákazníků na vlastnictví a zvýšit kapacitu datových center.

S produkty HP vstříc vyššímu výkonu

Zatímco se provozovatelé škálovatelných datových center potýkají s omezeními místa, energie a nákladů, HP přichází s nabídkou škálovatelné technologie, jež řeší tyto faktory bez výkonnostních kompromisů díky následujícím produktům:

  • HP ProLiant BL2×220c G6 nabízí výrazné zvýšení hustoty serverů a maximální využití fyzického místa v datovém centru. Tento člen řady HP ProLiant G6 obsahuje dva blade servery v rozměrech jediného, má o 33 % vyšší paměťovou kapacitu oproti předchozí generaci, poskytuje vynikající energetickou efektivitu a špičkový výkon na watt.
  • HP ProLiant SL165z G6 snižuje spotřebu energie o 18 % a náklady o 10 %. Coby první server HP ProLiant SL s procesorem AMD používá inovativní „holou“ systémovou architekturu SL165z, jež je postavena na účelné konstrukci kolejniček a zásuvky. V datovém centru zabírá minimum místa a podstatně tak šetří náklady na skladování, provoz a dopravu. Kromě toho jeho mimořádně účinná modulární konstrukce umožňuje zákazníkům snadno a rychle vytvářet řešení splňující extrémní požadavky na horizontální škálování pracovních úloh.
  • HP Cluster Platform 3000SL poskytuje maximální výkon na watt. Tento zástupce serverů řady HP ProLiant SL optimalizované pro HPC nabízí oproti tradičním rackovým serverům dvojnásobnou hustotu a vyšší energetickou účinnost díky sdílenému napájení a větráčkům.
  • Síťové úložné systémy HP StorageWorks X9000 zjednodušují správu obrovských datových sad, umožňují zákazníkům rychle reagovat na podnikové potřeby a snižovat jejich náklady. Tato řešení jsou založena na softwaru IBRIX a virtualizují ukládání souborů v jediném škálovatelném úložném fondu, který je okamžitě přístupný a centrálně spravovaný; díky tomu se ideálně hodí pro datově vysoce náročná prostředí.

Nová integrační řešení pro zvýšenou flexibilitu

S cílem dále urychlit alokaci a rozdělování systémových zdrojů a zároveň zvýšit flexibilitu technologických řešení oznámila společnost HP dostupnost nových integračních řešení, jež nabízejí zákazníkům horizontálně škálovaných systémů:

  • Vyšší systémovou efektivitu díky dynamické správě pracovních úloh, automatickému rozdělování a plánování prostředků prostřednictvím integrace s řešením Moab Adaptive Computing Suite (ACS). Moab ACS funguje napříč různými softwarovými platformami a operačními systémy včetně Linuxu, Unixu i Windows a splňuje nároky složitých heterogenních počítačových prostředí.
  • Vyšší výkon a flexibilitu sítě, stejně jako více možností volby s novými přepínači a hostitelskými adaptéry InfiniBand 40Gbps (4X QDR) a mnohaportovým přepínačem 10gigabitového ethernetu prostřednictvím dokonalé integrace s propojovacími řešeními Mellanox, QLogic a Voltaire.