Jestřábí oči pro počítač

8. 2. 2010. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Společnost MSI představila zcela novou grafickou kartu R5770 Hawk, která nabízí hráčům jedinečný výkon za skvělou cenu. Grafické karty série Hawk používají vlastní návrh napájení, díky kterému se vyznačují maximální stabilitou při přetaktování.
MSI R5770 Hawk.

Grafická karta je navíc osazena chladicím systémem Twin Frozr II a komponentami ze série military class, což jí umožňuje překonávat rekordy v testech mezi mainstreamovými kartami. Grafická karta R5770 přináší takový výkon a kvalitu, která byla dříve běžná pouze v top high-end řadách výrobků, jako například ze série Lightning.

Jedinečný návrh napájení: 7+1 fáze

První model grafických karet ze série Hawk je právě R5770 Hawk, který je vybaven unikátním systémem napájení s celkem 7+1 fázemi. Ve srovnání s 4+1 fázemi, které jsou použity u referenčních grafik ATI Radeon HD5770, je karta MSI R5770 Hawk schopna zajistit podstatně lepší napájení pro GPU a paměti. Možnosti přetaktování grafiky MSI R5770 Hawk jsou tak až o 20 % vyšší.

Unikátní design optimalizovaný pro nástroj MSI Afterburner

Nejen, že byla významně zdokonalena její architektura, navíc je grafická karta R5770 Hawk dodávána i s exkluzivním nástrojem pro přetaktování – MSI Afterburner. Kromě standardních možností změny frekvencí GPU a pamětí je možné v nástroji MSI Afterburner měnit také napětí grafického jádra a využít tak naplno veškerý jeho potenciál. Grafická karta MSI R5770 rovněž umožňuje měření veškerých hodnot napětí GPU a pamětí pomocí externího multimetru a nevyžaduje žádnou dodatečnou kabeláž nebo dokonce hardwarové zásahy.

Zdokonalený design chlazení Twin Frozr II

Pro zajištění vysoce účinného chlazení je grafika MSI R5770 Hawk osazena chladičem Twin Frozr II. Tento systém chlazení obsahuje tři heatpipe, které efektivně odvádějí odpadní teplo z grafické karty. Reálné testy dokazují, že řešení MSI Twin Frozr II je mnohem účinnější a teplota ve srovnání s referenčními kartami až o 13 °C nižší.

Military Class komponenty pro vyšší stabilitu

Grafická karta MSI R5770 Hawk je osazena komponentami z řady „millitary class“, které společnost MSI používá u velmi úspěšné série grafických karet Lightning. Military Class komponenty zahrnují Hi-c kondenzátory pro napájení GPU a SSC cívky, které zabraňují vysokofrekvenčnímu pískání při extrémním přetaktování nebo při plném výkonu. Uživatelé grafické karty MSI R5770 Hawk tak získají výjimečnou kvalitu a stabilitu, kterou by čekali až u vyšší řady Lightning.