Uživatelé GFI mMax mohou mohou monitorovat Linux

21. 1. 2010. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Uživatelé řešení GFI MAX (s novým názvem GFI MAX RemoteManagement) mohou nyní monitorovat také systémy běžící na Linuxu.

Poskytovatelé řízených služeb, VAR distributoři a firmy poskytující IT podporu mohou nově prostřednictvím monitorování a správy linuxových systémů rozšířit nabídku svých služeb a zvýšit svůj obrat. Nabídka sledování linuxových systémů umožní těmto subjektům nahradit nynější složitější a nákladnější systémy pro monitorování využívané ke správě linuxových systémů při zachování všech přínosů, které nabízejí systémy pro konsolidovanou správu a monitoring. „V minulém roce jsme byli svědky nárůstu popularity linuxových systémů na trhu malých a středně velkých společností (SMB) v souladu s tím, jak tato technologie postupně dozrála a byla prověřena na trhu velkých podniků. Proto dnes naši zákazníci vyžadují stejnou funkcionalitu, kontrolu, efektivitu a automatizaci, na jakou jsou zvyklí u systémů Windows, i pro jejich kritické linuxové systémy,“ řekl Dr. Alistair Forbes, technický ředitel pro řešení GFI MAX.

Monitorování linuxových systémů znamená pro poskytovatele řízených služeb možnost uceleného pohledu na infrastrukturu zákazníků – jak na systémy Windows, tak i na ostatní systémy (Linux/Mac). S využitím intuitivního řídícího panelu GFI MAX mohou uživatelé rozšířit monitorování o linuxové zátěžové testy, procesy, CPU, disky, paměti a další sledovaná zařízení.