Panasonic strůjcem úspěchů filmu Avatar 3D

7. 1. 2010. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Filmová událost roku, akční sci-fi film amerického režiséra Jamesa Camerona AVATAR, láme rekordy návštěvnosti a tržeb. Obrovský zájem vyvolává i použitá výjimečná technologie výroby, za kterou stojí společnost Panasonic.
103palcová plazmová obrazovka Panasonic.

Na produkci filmu poskytl Panasonic tvůrcům svoje nejnovější špičkové technologie, které způsobily absolutný přelom v historii filmového průmyslu. Díky nim přináší Avatar výjimečný 3D filmový zážitek ve Full HD rozlišení, čím se diametrálně odlišuje od veškerých doposud natočených filmů a divák po prvé bude mít pocit, že se stal přímým účastníkem děje odehrávajícího se na plátně.

Při výrobě byly použité profesionální P2HD kamery AJ-HPX3000G spolu s P2 paměťovými kartami, které režisér používal na zobrazení scén před 3D snímáním, odolné notebooky a fotoaparáty Lumix. Obrovské 65– a 103– palcové plazmové obrazovky Panasonic byly instalovány nejen v produkčních studiích, ale i přímo ve střižně Jamese Camerona, který ocenil především jejich výjimečnou obrazovou kvalitu a věrnost zpracování barev.

„3D není to, na co se díváte, je to realita, kterou cítíte jako byste do něj sami vkročili. Bylo pro mne ctí spojit síly s průkopníky ze společnosti Panasonic, protože právě oni se mnou sdílejí mojí vizi o budoucnosti zábavy,“ řekl na konto spolupráce režisér James Cameron a dodal: „Měl jsem možnost přesvědčit se o 3D Full HD technologii Panasonic doslova z první ruky a bylo to něco mimořádného. Tato společnost byla pro nás skvělým partnerem před i za kamerou a nyní sehrává klíčovou roli i při dalším obrovském kroku vpřed směrem k domácí filmové zábavě.“