EMC je velmi pozitivní

9. 11. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Řešení EMC Documentum Records Management automatizuje a usnadňuje řízení celého cyklu záznamů od vytvoření a zabezpečení přes zajištění přístupu a zničení. Ve zprávě Gartner o thu řešení pro správu záznamů dostala odhodnocení velmi pozitivní.

Společnost EMC je na tomto trhu zastoupena řešením EMC Documentum Records Management. Řešení Records Management usnadňuje řízení celého životního cyklu podnikových záznamů – od jejich vytvoření přes zabezpečení a zajištění přístupu až po zničení – v souladu se širokou škálou systémově vynucovaných zásad. Toto řešení zahrnuje klíčové produkty, jako jsou služby a nástroje EMC Documentum Retention Policy Services, EMC Documentum Records Manager, EMC Documentum Physical Records Services a EMC Documentum Federated Records Services. Tyto klíčové součásti pomáhají společnostem dodržovat požadavky na uchovávání záznamů v souladu s externími regulačními nařízeními i interními zásadami, vynucovat jednotné zásady u všech formátů obsahu a těžit z výhod uceleného řešení založeného na modulární architektuře orientované na služby. Ta dovoluje dosáhnout flexibility, aniž by to s sebou neslo nadměrnou složitost.

Společnosti s hodnocením „strong positive“ (velmi pozitivní) definuje firma Gartner jako „poskytovatele strategických produktů, služeb či řešení“. Jejich stávajícím zákazníkům doporučuje pokračovat v plánovaných investicích. V doporučení potenciálním zákazníkům radí Gartner zvážit daného dodavatele jako dobrou volbu pro strategické investice.

Řešení Documentum Records Management umožňuje organizacím řídit životní cyklus podnikových záznamů v souladu se systémově vynucovanými zásadami. Jeho modulární architektura zákazníkům dovoluje nasadit právě tolik funkcí, kolik potřebují. Služby Documentum Retention Policy Services přinášejí zákazníkům funkce pro uchovávání dat a manipulaci s nimi, jež jsou pro uživatele zcela transparentní. Zákazníci mohou v rámci řešení Documentum Records Manager nasadit také formálnější systém správy záznamů, který plně odpovídá požadavkům certifikace DoD 5015.2. K dispozici jsou rovněž doplňující moduly Documentum Physical Records Services a Documentum Federated Records Services. Modul Physical Records Services rozšiřuje řešení správy elektronických záznamů o oblast správy záznamů na papíře, mikrofiších a dalších typech fyzických médií. Modul Federated Records Services doplňuje funkce pro správu uchovávání dat o další úložiště, včetně řešení Documentum a dalších systémů třetích stran, a umožňuje tak vytvořit jednotný systém zaznamenávání podnikového obsahu bez ohledu na jeho umístění či médium.