Sto megabitů downstream od RAD

7. 10. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Společnost RAD představila na výstavě Broadband World Forum Europe 2009 produkt pro vyřešení tzv. Ethernet in the First Mile (EFM).

Ethernet in the First Mile (EFM). Jednotka LA-210 dokáže přes 8 vodičů dosáhnout díky technologii SHDSL rychlostí až 22,8 Mb/s a dokonce 100 Mb/s a 50 Mb/s downstream a upstream pomocí VDSL2.

Taková propustnost dovolí poskytovatelům služeb používat levné DSL nebo již vybudovanou měděnou infrastrukturu využít jako přístupovou technologii na poskytování náročných ethernetových služeb tam, kde není k dispozici optické vlákno.

Demarkační jednotka LA-210 (zařízení připojováno na perimetru-hranici sítě zákazníka) podporuje služby Ethernet Private Line (EPL) a Ethernet Virtual Private Line (EVPL) a vyhovuje nejnovějším standardům MEF-9 a MEF-14.

LA-210 je unikátní zařízení také v tom, že v sobě zahrnuje hned dvě ethernetové služby: administraci a správu (OAM). Správa připojení je založena na standardu 802.3–2005 (původně 802.3ah), který umožňuje vzdálenou správu zařízení, včetně vzdáleného uzavření smyčky, indikace výpadku zařízení na dálku, dying gasp a získání MIB parametrů.

Ethernetová služba založená na standardu 802.1ag a Y.1731, poskytuje monitoring spojení mezi dvěma konci a měření výkonnosti-propustnosti.