Bezpečnost Wi-Fi sítí dle Ernst and Young pošesté

7. 10. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Podle pravidelného průzkumu bezpečnosti bezdrátových sítí v Praze a Bratislavě, který již pošesté připavila společnost Ernst and Young, se v loňském roce opět zvýšil počet uživatelů, kteří využívají zabezpečení přístupových bodů.

Praha se tak s 84 % zabezpečených přístupů poprvé přiblížila úrovni světových velkoměst, kde je běžně zašifrováno 93 % přístupových bodů. V Bratislavě je v současnosti zabezpečeno 77 % přístupů. V centru Prahy vzrostl počet přístupových bodů za poslední rok na 3347, což představuje meziroční nárůst o pouhá 2 %. Jedná se tak o významný rozdíl v porovnání s výsledky v předchozích letech, kdy se počet Wi-Fi připojení pravidelně každým rokem zdvojnásobil. V Bratislavě naopak počet přístupů stále výrazně rostl – o 46 %. V Praze byl letos vůbec poprvé zaznamenán pokles přístupových bodů podporujících vyšší přenosové rychlosti.

Pokud vás zajímá celá zprava, máte ji zde.

A výsledky průzkumu, mimochodem, velmi zajímavé, najdete tady. V češtině, srozumitelně a v PDF. K tomu, abyste si ji přečetli, vám stačí Acrobat Reader. Pokud ho nemáte, zajděte třeba sem.