Výrobci ERP systémů spojí své síly

2. 10. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Společnost DC Concept, výrobce komplexního informačního systému QI, a společnost Arcon Technology, která dodává informační systém Safír do výrobních podniků, spojí své síly při vývoji dalších produktů.

Smlouva o partnerství bude uzavřena příští týden na konferenci Invex ERP Forum v Brně. Slavnostní podpis je plánovaný na druhý den konference, tedy na úterý 6.října v 11:45 v expozici ARCON Technology v pavilonu P.

Obě firmy spojí své know-how především v oblasti plánování výroby. „Očekáváme, že společně s Arconem dopracujeme pokročilé plánování výroby v QI, což produkt posune na špičku v kategorii APS“, komentoval rozhodnutí Jan Melzer, generální ředitel DC Conceptu.

ARCON Technology se tak stane významným implementačním a vývojovým partnerem informačního systému QI. „Kromě spolupráce na vývoji očekáváme od partnerství i rozšíření portfolia služeb pro naše koncové zákazníky. Ocení to zejména obchodně zaměřené firmy, které mají náročnější požadavky na obchodní a marketingové aplikace. Vycházíme z toho, že oba systémy – SAFÍR a QI – jsou založené na podobné filozofii“, prohlásil Jan Mlejnský, spolumajitel ARCON Technology. Z partnerství obou firem však budou těžit zejména zákazníci, kteří budou tyto informační systémy používat. V blízké budoucnosti se mohou těšit na funkcionalitu, která jim ve stávajícím řešení dosud chyběla.