Materna nabízí placení parkovného prostřednictvím SMS

2. 10. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Od října poskytuje společnost Materna Communications službu SMS parkovné, která řidičům umožňuje pohodlné placení parkovného prostřednictvím mobilního telefonu. Parkovné tak lze uhradit či prodloužit z kavárny nebo během obchodního jednání na dálku.

Jediným předpokladem pro použití této služby je mobilní telefon, který má povolenou službu Premium SMS. Ta bývá standardně k dispozici, pokud tomu tak není, lze ji zdarma aktivovat na zákaznické lince každého mobilního operátora. Následná aplikace je opravdu snadná! Stačí zaslat SMS v příslušném tvaru.

Pro maximální zjednodušení platby parkovného je možné zaregistrovat SPZ k vašemu telefonnímu číslu – služba parkovací účet. Poté je možné parkovné hradit pouhým prozvoněním konkrétního čísla, které máte vždy po ruce uložené v seznamu mobilního telefonu. A ještě ušetříte poplatek za odchozí SMS.

„Placení parkovného prostřednictvím SMS řidičům značně ulehčí situaci. Každý asi zná ten nepříjemný pocit během obchodního jednání, které se nebezpečně protahuje a vy se nemůžete soustředit na práci, protože neustále přemýšlíte nad tím, zda vám zrovna neodtahují vůz. Se službou SMS parkovné situace tohoto typu odpadají, stačí kdykoli prozvonit uložené číslo a vše je hned v pořádku,“ uvedl k nové službě Martin Košut, předseda představenstva společnosti Materna Communications.

SMS systém společnosti Materna umožňuje provozovatelům parkovacích zón a parkovišť zavést a provozovat mobilní parkovací karty pro rezidenty, firmy či další subjekty bez nutnosti investovat do pořízení a správy nákladného systému plastových bezdotykových, čipových nebo jiných fyzických karet.

Novou službu SMS parkovné lze již využívat v Jaroměři, Materna Communications však plánuje zavedení tohoto systému také do dalších měst.

Podrobné informace o systému parkovného a poskytovateli služby naleznete zde.