Pro lepší probuzení a vstávání

17. 9. 2009. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: )
Podzim a zima na sebe nenechají dlouho čekat a vaši zákazníci se možná již nyní děsíte toho, jak budou ráno vstávat do šera a tmy, kdy zatažená obloha nenese ani nejmenší stopy po slunečních paprscích.
Probuzení i za pomoci zvuku.

Navíc když je z příjemného spánku probudí strohý zvuk budíku nebo mobilního telefonu? Společnost Philips přijde v říjnu na český trh se dvěma modely speciálních klinicky prověřených lamp Wake-up Light Premium (HF 3480) a Wake-up Light (HF 3470), které učiní vstávání příjemnější. Navíc se díky svému designu stanou i elegantním doplňkem každé ložnice.

„Z posledního průzkumu vyplynulo, že devět z deseti lidí zamáčkne budík dřív, než jsou pořádně probuzeni a schopni vstát z postele a tudíž se velmi často stane, že ve finále zaspí. Tento depresivní začátek dne může mít pak řetězový efekt na naši náladu po celý den. Mnozí věří, že kvalitní noční spánek je klíčem k tomu, aby se člověk cítil svěže, ale příjemné ranní probuzení je také velmi důležité,“ upřesňuje Jitka Havrdová, marketingová manažerka Consumer Lifestyle společnosti Philips a dodává “Z tohoto důvodu přicházíme s novými lampami Wake-up Light, které postupným nárůstem intenzity světla připravují tělo na probuzení, stejně jako vycházející slunce.“

Klinicky prověřený účinek
Klinická studie ukazuje, že jakmile není v zimě dostatek slunečního světla simulace rozbřesku – vyzařování umělých slunečních paprsků – může usnadnit přirozené a jemné probuzení více než zvuk. Půl hodiny před tím, než si zákazník určá, začne Wake-up Light vyzařovat světlo, jehož intenzita postupně vzrůstá a simuluje tak východ slunce. 30 minut nepřetržitého vystavení světlu připraví tělo na to, že bude vstávat a to způsobem, který je klinicky ověřený, jemně pomůže z letargie a spánku a omezí depresivní pocity.

„Výsledky průzkumu mluví jasně, vždy více než jeden z osmi lidí, kteří měli možnost si Philips Wake-up Light vyzkoušet je označilo jako daleko lepší způsob probuzení, než měli doposud,“ doplňuje Jitka Havrdová.

Probuzení i za pomoci zvuku
Philips Wake-up Light HF 3480 je vybavena úspornou žárovkou s výkonem až 300 lux, model HF 3470 pak halogenovou žárovkou s výkonem až 250 lux. Oba modely pak kromě digitálního FM rádia nabízejí volbu přírodních a příjemných zvuků pro probuzení jako např. zpěv ptáků v lese nebo jemnou zvonkohru ve větru. Lampy také disponují tlačítkem pro odložené buzení za pomoci zvuku/světla o devět minut.