Pinnacle Studio v další verzi

17. 9. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Avid uvedl nový přírůstek do rodiny domácích střihových programů Pinnacle Studio ve verzi 14.

Program Pinnacle Studio, který je uznáván jako nejrozšířenější program pro editaci domácího videa, nyní nabízí ještě jednodušší uživatelské rozhraní, větší podporu HD formátů, jednotný nástroj pro import a nahrávání či nový manažer klipů v albu. Kromě toho nová kolekce programů Studio dále nabízí:

· Možnost ukládání snímků z živého vstupu

· Nový obsah funkce koláž

· Dynamické použití pohyblivých titulků včetně nových titulkových šablon

· Nový stabilizátor obrazu – stabilizátor používaný producenty profesionálních fil­mů

Pinnacle Studio 14 pokrývá potřeby široké škály uživatelů, od nováčků, přes video nadšence až po semi-profesionální zpracovatele videa. Nová řada produktů Studio bude nabízena ve třech verzích: Pinnacle Studio HD, Pinnacle Studio Ultimate a Pinnacle Studio Ultimate Collection. Všechny verze nabízejí kompletní editaci HDV & AVCHD formátu a možnost exportu do formátů Flash, QuickTime, PS3, Nintendo Wii, Xbox, Apple iPod a dalších. Pinnacle Studio Ultimate a Pinnacle Ultimate Collection navíc nabízejí podporu Blu-ray authoringu včetně možnosti použít animované menu.

Uživatelé kteří si zakoupí program Pinnacle Studio Ultimate navíc obdrží i dva profesionální filtry společnosti Red Giant: ToonIt a Knoll Light factory. Pro uživatele nejvyšší verze programu, tj. verze Pinnacle Studio Ultimate Collection, je kromě přibaleného zeleného klíčovacího plátna připraven také bonus v podobě těchto efektů:

· Shine ultra-fast light ray efekty

· ToonIt – převod videa do podoby kresleného filmu

· Knoll Light factory – přidání odlesků, slunce apod.

· Magic Bullet Looks – rozšířené video styly

· 3D stroke – tvorba efektu 3D kamery, žhavých linek apod.

· Kouř, exloze, abstraktní efekty

Ceny a dostupnost
Ceny nových verzí Pinnacle Studio HD, Pinnacle Studio Ultimate a Pinnacle Studio Ultimate Collection jsou identické jako ceny verzí předchozích. V současné době je to 1090 Kč za základní verzi, 1890 Kč za verzi Ultimate a 2390 Kč za verzi Ultimate Collection. Pinnacle Studio je kompatibilní se systémy Windows Vista SP2 (32-bit i 64-bit), Windows XP SP3 a Windows 7.

Nové verze budou dostupné po 1. 10. 2009