AMD představil nejvýše taktovaný čtyřjádrový procesor

13. 8. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Společnost AMD představuje nejvýše taktovaný čtyřjádrový procesor pro desktopové počítače na světě, AMD Phenom II X4 965 Black Edition. Procesor umožňuje dosáhnout na rekordní hodnoty přetaktování.
AMD Phenom II X4 965 Black Edition.

Jakožto nedílná součást platformové technologie Dragon disponuje tento nový procesor pracovní frekvencí 3,4 GHz, masivní dynamickou rezervou, podporou vysokorychlostních pamětí DDR3 a technologií AMD OverDrive 3.0, která přináší výkon nadšeneckých počítačů i do finančně výhodných sestav.

Už od svého prvního uvedení na trh v lednu 2009 poskytovala platforma Dragon skvělý výkon za skvělou cenu. Od společnosti, která jako jediná produkuje odemknuté procesory (CPU) a nabízí zpětnou kompatibilitu pro paměti DDR2, přichází procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition, díky kterému zkrátka zákazníci za více zaplatí méně. Jelikož je k dispozici za doporučenou cenu pro prodejce počítačů 4 460 Kč bez DPH (245 dolarů, česká cena je počítána podle momentálního kurzu), uživatelé upřednostňující Intel zaplatí za menší nebo srovnatelný výkon více.

AMD v této platformě kombinuje svůj dosud nejrychlejší procesor a velké schopnosti při zpracování grafiky, příznačné pro její nejvýkonnější grafické procesory (GPU). Díky tomu je možné následující:
• možnost až rekordního přetaktování
• tuningový software AMD OverDrive 3.0
• podpora vysokorychlostních pamětí DDR3
• pro nejnovější hry je plánovaná podpora budoucího DirectX 11
• k osobnímu nastavení paměti slouží nástroj AMD Black Edition Memory Profiles
• technologie Cool‘n’Quiet 3.0 ke zvýšení efektivity a zlepšení chlazení a tichého chodu PC