Samsung představil nové paměťové karty pro profesionální uživatele

11. 9. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung představila novou vlajkovou loď mezi paměťovými kartami standardu UHS-I. Model PRO Ultimate je k dispozici ve formátech microSD a SD, dosahuje kapacity až 512 GB a nabízí rychlost čtení až 200 MB/s.

Paměťové karty PRO Ultimate jsou typickým produktem technických inovací Samsungu – posouvají laťku kvality v celém oboru díky rychlosti čtení až 200 MB/s (což je maximální dosažitelná hodnota pro rozhraní UHS-I) a zápisu rychlostí až 130 MB/s.Díky této rychlosti (bez ohledu na kapacitu karty) lze spolehlivě a bez problémů přenášet velké soubory, například videozáznamy v rozlišení 4K nebo Full HD, s podporou standardu Video Speed Class 30 (V30).

O schopnosti nových karet PRO Ultimate rychle přenášet velké množství dat na jiná zařízení svědčí i certifikát Application Performance Class 2 (A2), který potvrzuje jak skvělé výsledky při náhodném čtení i zápisu, tak i vynikající výkon při multitaskingu.

Lepší spolehlivost i odolnost

Paměťové karty Samsung PRO Ultimate nabízejí profesionálním fotografům i dalším tvůrcům konstantní výkon, na čemž má zásluhu ovladač s vyspělým enginem Error Correction Code (ECC) i zvýšená odolnost. Výsledkem je bezpečné dlouhodobé ukládání dat.

Díky přechodu na vyšší typ kódu ECC Low Density Parity Check (LDPC) z 1KB na 2KB engine nabízejí karty PRO Ultimate prodlouženou životnost (a tedy větší počet zápisových a mazacích cyklů).

Karty PRO Ultimate prošly nejpřísnějším systémem testů, jaký se v oboru používá, a díky tomu je lze bez obav používat i v mimořádně náročných podmínkách. Mezi největší přednosti patří odolnost proti vodě po dobu až 72 hodin v hloubce 2 metrů, odolnost proti pádu z výšky až 5 m, odolnost proti opotřebení (až 10 000 mazacích cyklů) a ochrana před rentgenovým zářením či magnetickým polem. Karty lze používat v extrémních teplotách s rozsahem -25 až 85 °C, odolnost proti nárazu u SD verze dosahuje hodnoty 1 500 g.

Maximální energetická účinnost a široká kompatibilita

Nový ovladač využívající 28nm technologii vylepšuje energetickou účinnost karet o 37 % v porovnání s předchozími řadami s 55nm ovladačem. Díky tomu lze zařízení (fotoaparát, kameru apod.) používat po delší dobu bez nutnosti častého dobíjení a využívat tak výdrž baterie naplno.

SD karty jsou kompatibilní se zrcadlovkami i bezzrcadlovkami, kamerami, počítači i notebooky. Umožňují tak v maximální možné míře tvořit, upravovat a přenášet multimediální soubory z jednoho přístroje na druhý.

MicroSD karty lze využívat s telefony a tablety, s herními konzolemi, akčními kamerami, drony, počítači apod.

Dostupnost

MicroSD karty PRO Ultimate jsou již k dispozici ve variantách 128 GB, 256 GB a 512 GB. Doporučené maloobchodní ceny byly stanoveny následovně: 599 Kč za verzi s kapacitou 128 GB, 899 Kč za verzi s 256 GB a 1 599 Kč za kapacitu 512 GB. Sady tvořené microSD kartou PRO Ultimate a USB adaptérem stojí 799 Kč (128 GB), 1 099 Kč (256 GB) a 1 799 Kč (512 GB).

SD karty PRO Ultimate budou k dostání během října 2023. K dispozici bude i sada s USB adaptérem.

Na paměťové karty PRO Ultimate je poskytována desetiletá omezená záruka.

Profilová karta firmy

Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com..

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Kingston uvedl na trh nové varianty čtečky Workflow, které lépe uspokojí potřeby tvůrců obsahu

20. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Kingston)
Společnost Kingston oznámila opětovné uvedení dokovací stanice Workflow Dock a doprovodných čteček. Řada Workflow nyní nabízí pro zvýšení využitelnosti další moduly oddělené od dokovací stanice. Tato aktualizace vychází vstříc různorodým potřebám kreativních tvůrců tím, že podporuje širší škálu zpracování obsahu. Čtěte více

Standard GDDR7 schválen. Přinese propustnost až 192 GB/s

12. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: JEDEC, TechPowerUp, Tomshardware.com)
Organizace JEDEC zveřejnila finální podobu standardu pamětí pro grafické karty GDDR7. Paměťové čipy pro grafické karty nadcházejících generací podle něho přinesou propustnost až 192 GB/s. Vedle zvýšení výkonu bychom se měli dočkat také lepší energetické efektivity a dalších inovací. Čtěte více
Cooler Master MasterBox 600

CES 2024: Novinky z oblasti komponentů

22. 1. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
Další hojně zastoupenou oblastí jsou na veletrhu CES také počítačové komponenty. Nechybělo tady ani dominantní trio ve složení AMD, Intel a Nvidia, kteří zde představili nové grafické čipy a procesory. Co nabídnout však měly i desítky dalších dodavatelů, jejichž novinky také neujdou naší pozornosti. Čtěte více

Patriot zvyšuje herní výkon novou řadou pamětí Viper Xtreme 5 DDR5

18. 12. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Patriot)
Společnost Patriot Memory rozšířila nabídku pamětí o sérii Viper Xtreme 5 DDR5. Navazuje tím na úspěšné modely Viper Xtreme 5 8000 MT/s RGB DDR5, které získaly mnoho ocenění. Aktuální rozšíření bude zahrnovat nové varianty bez RGB dostupné v sadách s rychlostmi 7 600 MT/s a 8 200 MT/s, s kapacitou sad od 32 GB do 48 GB. Čtěte více