Seyfor uzavřel spolupráci s Palo Alto Networks

28. 3. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Palo Alto Networks)
Společnost Palo Alto Networks se stala partnerem firmy Seyfor, která tak může svým zákazníkům nabízet bezpečností nástroje další značky. Uplatnění najdou produkty Palo Alto Networks zejména v cloudu.

„Útočníci neustále hledají slabá místa prakticky kdekoliv a způsobů kybernapadení je nepřeberné množství. Zabezpečení nespočívá v koupi jednoho systému a jeho instalaci, ale v kontinuálním dohledu a sledování abnormalit, a to nejen na vnějším rozhraní, ale i uvnitř sítě, protože hrozbu může nevědomky zanést do systému uživatel. Právě proto jsme se spojili s tím nejsilnějším hráčem v oblasti kyberbezpečnosti, firmou Palo Alto Networks, abychom její řešení mohli implementovat do svých produktů a nabídnout svým klientům,“ uvedl Luboš Rúta, výkonný ředitel divize Cloud & Security Competence Center společnosti Seyfor.

Nejmodernější bezpečnostní řešení

Jedna organizace v průměru využívá přes 30 různých bezpečnostních IT nástrojů a šest až deset bezpečnostních nástrojů určených pro cloudové služby. Plných 77 % organizací má však problém určit, jaké bezpečnostní nástroje jsou pro ně nezbytné. To je jeden ze závěrů průzkumu „Aktuální stav bezpečnosti v cloudu“, který zveřejnila firma Palo Alto Networks. V celosvětovém průzkumu provedeném koncem roku 2022 odpovědělo přes 2,5 tisíce respondentů, kteří mají na starosti zabezpečení či IT ve firmách a dalších organizacích působících v různých odvětvích.

Partnerství společnosti Seyfor přináší špičkové možnosti zabezpečení moderních cloudových prostředí, která klienti využívají. „Trend přesunu dat do cloudového prostředí je zřejmý napříč celým IT sektorem. Jsou s tím ale spjata další úskalí. Tradiční ochrana se totiž z pracoviště přenáší na každého jednotlivého uživatele na jeho soukromý počítač či třeba mobilní telefon. Proto rozšiřujeme portfolio výrobců zabezpečení, abychom zákazníkům nabídli nejefektivnější a nejkomplexnější záštitu eliminující i tyto nové hrozby,“ dodal Rúta.

Jištění od samého začátku

Díky partnerství mají klienti Seyforu nyní na výběr ze dvou dodavatelů bezpečnostních systémů – kromě Palo Alto Networks jde také o řešení americké firmy Fortinet. Lze tak navrhnout optimální řešení s ohledem na potřeby zákazníků a jejich infrastrukturu.

Další přidanou hodnotou nové spolupráce je zaměření na bezpečnost vývoje nových systémů, aplikací či funkcí. Už během něj je třeba minimalizovat bezpečnostní hrozby. Celý proces od vývoje po uvedení do provozu zahrnuje analýzu rizik, bezpečnostní testování a ověřování, aby se zamezilo bezpečnostním hrozbám.

Štítky: 
Bezpečnost, Ze světa firem, Palo Alto Networks

Podobné články

Nová služba Acronis MDR přináší integrovanou obnovou po útoku a další možnosti

14. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acronis)
Nová služba Acronis Managed Detection and Response (MDR), dostupná poskytovatelům MSP využívajícím Acronis Cyber Protect Cloud, umožňuje nabízet bezpečnostní monitoring, rychlou detekci, investigaci, eliminaci hrozeb, reakci na incidenty a nápravu kybernetických útoků na profesionální úrovni bez nutnosti udržovat kvalifikovaný tým a specializovanou sadu nástrojů. Čtěte více

Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek

10. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Sophos)
Podle výroční zprávy State of Ransomware 2024 společnosti Sophos se průměrná výše výkupného za poslední rok zvýšila na pětinásobek. Organizace, které zaplatily výkupné, uvádějí průměrnou platbu ve výši dvou milionů dolarů, oproti 400 000 dolarů v průzkumu z roku 2023. Výkupné je ale pouze částí celkových nákladů. Čtěte více

Obavy o zabezpečení cloudů má 96 % firem

9. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fortinet)
Neustálý vývoj a zavádění nových cloudových aplikací komplikuje zabezpečení podnikového IT. Podle průzkumu společnosti Fortinet například 96 % respondentů uvádí, že mají střední nebo velké obavy o cloudovou bezpečnost. Podle 93 % dotazovaných je vážným problémem zejména všeobecný nedostatek odborníků na zabezpečení cloudů. Čtěte více

Nový tým Esetu se zaměří na mezinárodní kyberkriminalitu

6. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Bezpečnostní experti z pražské pobočky ESETu se nově cíleně zaměří na mezinárodní aktivity kyberkriminálních útočných skupin. Nově vzniklý tým vedený Jakubem Součkem má za úkol aktivně vyhledávat a dlouhodobě monitorovat obávané útoky ransomwarem, který dle dat společnosti ESET posílil v minulém roce o více než 50 procent. Čtěte více