Se Smart Distribution za golfem, mobilitou a bezpečností

2. 5. 2014. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
Společnost Smart Distribution spolu s partnery, kterými byly Veracomp, Panasonic, Honeywell, Intermap, Made4Net a UPC Business, uspořádala konferenci zaměřenou na aktuální témata z oblasti mobility a bezpečnosti. Mediálním partnerem akce byl Reseller Magazine a RMOL.CZ.
Jan Tesner, CEO ve společnosti Smart Distribution

Setkání, uspořádané v prostorách Yard golf resortu v obci Předboj nedaleko Prahy, zahájil Jan Tesner, CEO společnosti Smart Distribution, který přivítal účastníky a seznámil je s programem konference a se společnostmi, které se na ní podílely.

Slovo následně dostal Ladislav Arvai, produktový manažer ze společnosti Veracomp. Postupně představil produkty Aruba Networks, Fortinet a Invea-Tech. Aruba Networks se soustředí na Wi-Fi (a bezdrátovou komunikaci obecně) a patří mezi leadery v segmentu. Mezi její zákazníky patří například armádní složky nebo banky. K argumentům, proč produkty Aruba prodávat (a kupovat) patří důraz na kvalitu zpracování, nízké náklady na správu sítě, doživotní záruka, optimalizace pro Apple a Honeywell nebo příprava na nasazení v prostředí s vysokou hustotou klientů. Zároveň jde díky maximální flexibilitě, možnosti spolupráce s infrastrukturou jiných výrobců či spektrální analýze zdarma i o investici do budoucnosti. Dále se ve svém vystoupení Ladislav Arvai dotkl také konceptu ClearPass pro BYOD, „gigabitové“ Wi-Fi 802.11ac, nasazení Wi-Fi v letadlech či technologii „PowerDsine“, která je alternativou k napájení PoE.

Druhá část prezentace patřila bezpečnostním produktům Fortinet. V oblasti bezpečnosti nabízí Fortinet kompletní bezpečností portfolio, které staví na výkonu. Mezi výhody patří vlastní vývoj, nízká latence či certifikáty pro všechny relevantní standardy. Ochrana navíc funguje i bez připojení do firemní sítě (vhodné pro BYOD).

Získat naprostý přehled o síti a jejím zabezpečení umožňuje řešení FlowMon českého výrobce Invea-Tech. Řešení je certifikováno NBÚ a kromě kompletního monitoringu sítě přináší řadu možností a výhod včetně analýzy chování sítě NBA nebo automatického reportingu bezpečnostních incidentů.

Jakub Vokáč ze společnosti Panasonic představil odolná zařízení Toughpad a Toughbook. Produktové portfolio je dle stupně ochrany rozděleno do tří kategorií (business rugger, semi rugged a fully rugged), které se kromě svých vlastností samozřejmě odlišují také cenou.

Tablet Toughpad UT-MB5 s 20“ 4K displejem, vhodný pro návrháře, grafiky, 3D modeláře a další profesionály, kteří potřebují pracovat také v terénu. Zařízení FZ-G1 je prvním odolným tabletem na trhu s Windows 8.1. Svou výbavou jde o plnohodnotné mobilní PC, které nabídne 10“ displej typu IPS s jasem 800 cd/m2, procesor Core i5, 256GB SSD, až 8 GB RAM a možnost konfigurace portů a rozhraní.  Ještě lepší mobilitu pak nabízí model FZ-M1 se sedmipalcovým displejem a Windows 8.1. Jakub Vokáč také prozradil, že Panasonic připravuje odolný pětipalcový chytrý telefon se systémem Android 4.2.2 nebo Windows 8 Embedded, který se na trh dostane v průběhu letošního roku.

Izraelsko-americkou společnost Made4Net s vizí stát se integrovaným dodavatelem IT systémů dodavatelských řetězců pro potřeby maloobchodu představil Tomáš Štefl, který zde působí jako account manager. Mimo jiné prozradil, že společnost má již více než 1 000 instalací svých produktů ve 30 zemích světa. Podrobněji se zaměřil na základní firemní platformu SCExpert, která nabízí možnosti jako je řízení skladů, řízení dopravy a plánování tras, sledování dodávek či správa areálu. Varianta „NetLog“ je pak vhodná i pro větší zákazníky. Na Tomáše Štefla navázal Marcel Hatiar s vyčerpávajícím popisem použitých technologií.

Společnost Intermap Technologies, která se zabývá získáváním geografických dat pro byznys-analytické nástroje a jejich využitím, představil Martin Benecký, regionální manažer pro prodejní kanál. Serverový softwarový nástroj GeoPro řeší potíže s řízením a integrací velkého množství nesourodých geoprostorových informací. Samozřejmostí je možnost sdílení na různých úrovních, propojení s různými webovými aplikacemi nebo napojení na systémy pro řízení dopravy. Dostupné informace lze využít k celé řadě činností, mezi praktické možnosti patří např. vyhodnocování rizika požáru, povodně nebo kriminality pro vybranou lokalitu.

Závěr konference okořenil kromě tomboly o ceny věnované partnery, také „golfový dýchánek“ na přilehlém hřišti. Díky ochotné pomoci instruktorů mohli proniknout do tajů tohoto sportu i lidé doposud golfem nepolíbení. 

Obrazová galerie:
Štítky: 

Podobné články

Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek

10. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Sophos)
Podle výroční zprávy State of Ransomware 2024 společnosti Sophos se průměrná výše výkupného za poslední rok zvýšila na pětinásobek. Organizace, které zaplatily výkupné, uvádějí průměrnou platbu ve výši dvou milionů dolarů, oproti 400 000 dolarů v průzkumu z roku 2023. Výkupné je ale pouze částí celkových nákladů. Čtěte více

Obavy o zabezpečení cloudů má 96 % firem

9. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fortinet)
Neustálý vývoj a zavádění nových cloudových aplikací komplikuje zabezpečení podnikového IT. Podle průzkumu společnosti Fortinet například 96 % respondentů uvádí, že mají střední nebo velké obavy o cloudovou bezpečnost. Podle 93 % dotazovaných je vážným problémem zejména všeobecný nedostatek odborníků na zabezpečení cloudů. Čtěte více

Nový tým Esetu se zaměří na mezinárodní kyberkriminalitu

6. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Bezpečnostní experti z pražské pobočky ESETu se nově cíleně zaměří na mezinárodní aktivity kyberkriminálních útočných skupin. Nově vzniklý tým vedený Jakubem Součkem má za úkol aktivně vyhledávat a dlouhodobě monitorovat obávané útoky ransomwarem, který dle dat společnosti ESET posílil v minulém roce o více než 50 procent. Čtěte více

Třetina zaměstnanců v práci sdílí hesla, otevírá neznámé přílohy nebo jinak ohrožuje bezpečnost

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Anect)
Třetina českých zaměstnanců porušuje zásady bezpečného chování na internetu a své zaměstnavatele tak vystavuje zvýšenému riziku online podvodu nebo hackerského útoku. Lidé například navzájem sdílejí přihlašovací údaje do firemních systémů, zasílají pracovní dokumenty soukromým e-mailem či přes sociální sítě nebo k práci využívají neschválené soukromé počítače či telefony. Čtěte více